dinsdag, 17. augustus 2010 - 22:15

Brit zwaargewond bij schietpartij Amsterdam

Amsterdam

Bij een schietincident in een broodjeszaak aan de Rooseveltlaan in Amsterdam is dinsdagavond één 48-jarige Brit zwaargewond geraakt. Dit maakte een woordvoerder van de Amsterdamse politie bekend aan Blik op Nieuws.

Nadat het slachtoffer door één of meerdere kogels was geraakt, sloegen twee daders met een motor op de vlucht. De man is met meerdere schotwonden zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens getuigen is het slachtoffer een grote hoeveelheid bloed verloren.

Rond kwart over negen gisteravond kwam een man de zaak binnen en schoot meerdere keren op het slachtoffer. Direct daarna stapte de schutter bij een andere man achterop een motor en beiden zijn weggereden in de richting van de RAI.
De politie heeft uitgebreid technisch- en buurtonderzoek gedaan. Het slachtoffer is in Nederland geen bekende van de politie.

Op dit moment lijkt het erop dat het gaat om een op zichzelf staand incident. De recherche van district Zuid is op zoek naar getuigen. Naast informatie over het incident wil de politie graag spreken met mensen die meer weten over de vluchtroute van de motor en waar de motor nu is. Inmiddels is gebleken dat de motor rondreed met een gestolen kentekenplaat. Het gaat om een motor met het kenteken MN-PX-55.

De politie heeft de omgeving van het schietincident afgezet en is begonnen met een technisch onderzoek. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend.

Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):