donderdag, 14. oktober 2010 - 10:44

Brugklasleerlingen op maatschappelijke stage

Assen

De brugklasleerlingen van CS Vincent van Gogh uit Assen hebben dinsdag deelgenomen aan een dag vol verschillende maatschappelijke stageactiviteiten.

De leerlingen klas 1 vmbo liepen deze dag een korte maatschappelijke stage. De Asser wijk Baggelhuizen kreeg een grote schoonmaakbeurt. Leerlingen gingen op pad met vuilniszakken en knijpers om alle rommel op te ruimen. Ook zijn de leerlingen actief bezig geweest met het schoenmaatjesproject van Edukans. Er werden ongeveer 135 schoenendozen versierd en gevuld voor kinderen in ontwikkelingslanden. Er was zelfs een klas in Nieuw Graswijk die rolstoelen zijn gaan schoonmaken.

Daarnaast werken de leerlingen met een schooleigen lesboek over maatschappelijke stages. In dit lesboek is ook een sprokkelkaart opgenomen. Deze kaart is gemaakt om kleine vrijwilligersklusjes direct af te laten tekenen.

Elke leerling in Nederland dient een aantal uren maatschappelijke stage te vervullen. Salland heeft er voor gekozen dat elke leerling een aantal uren binnen op school met maatschappelijke projecten aan de slag gaat en daarnaast moet de leerling een aantal uren aan maatschappelijke activiteiten zelf zoeken en uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):