donderdag, 18. november 2010 - 9:33

Brunssum krijgt electrische laadpunten

Brunssum

Brunssum krijgt twee elektrische laadpunten. De laadpunten zijn bedoeld voor elektrische auto’s en worden gratis beschikbaar gesteld door de stichting e-laad.nl. De laadpunten komen te staan op het Koutenveld en in Brunssum-Noord (parkeerterrein Albert Heijn). Op maandag 13 december 2010 zullen de laadpunten officieel geopend worden.

Stichting e-laad.nl is een initiatief van de samenwerkende Nederlandse netbeheerders. Met de realisatie van een landelijk netwerk van 10.000 oplaadpunten in de periode tot en met 2012 wil e-laad.nl het elektrisch rijden een impuls geven. Hiermee wil de stichting vooruitlopen op het moment (eind 2010/2011) waarop vele bekende automerken (Mitsubishi, Peugeot, Nissan, Renault, BMW, en andere) 100% elektrische auto’s op de markt gaan brengen.

Elektrische auto’s zijn stil, dragen bij aan een afname van de CO2-emissie en aan een verbetering van de luchtkwaliteit. Deze doelstellingen passen binnen het Milieubeleidsprogramma van Brunssum. Deelname aan een landelijk netwerk van elektrische laadpunten is tevens een uitvloeisel van het huidige raadsprogramma van Brunssum, waarin is opgenomen dat Brunssum voorstander is van het bevorderen van duurzame energie in de breedste zin van het woord.
Provincie:
Tag(s):