donderdag, 25. november 2010 - 10:27

Brunssum wil themapark met 7 wereldwonderen

Brunssum

Met het besluit om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met ADDVentures, wil de gemeente Brunssum de Oostflank nieuw leven inblazen. De gemeente wil méér werkgelegenheid, de natuurfunctie versterken en een positievere uitstraling van het gebied. ADDVentures wil binnen Parkstad een concept van een aantal attractieparken verwezenlijken rondom de zeven natuurlijke wereldwonderen zoals die door de CNN zijn benoemd.

“Het Nature Wonder World concept is geïnspireerd door de Grand Canyon, de Great Barrier Reef, Mount Everest, de vulkaan Paricutin, de haven van Rio de Janeiro, Victoria Falls en het Noorderlicht”, vertelt Jean Gelissen, directeur van Toverland. “Het biedt mogelijkheden voor verschillende locaties binnen de stadsregio Parkstad Limburg. In de gefaseerde aanpak die mij voor ogen staat, is de Oostflank de perfecte locatie voor het eerste Themapark ‘Grand Canyon’.”

Wethouder Eric Geurts is overtuigd in Gelissen een sterke, daadkrachtige én realistische ontwikkelaar te hebben gevonden voor de Oostflank.: “Jean Gelissen heeft bewezen om vanuit het niets een florerende onderneming te voorschijn te kunnen toveren. Dat vakmanschap wil hij ook voor Brunssum inzetten, daar ben ik heel blij mee. Wij hebben immers voor ogen dat dit gebied méér werkgelegenheid moet kunnen genereren én dat die werkgelegenheid uit de recreatieve activiteiten en duurzame energieproductie gehaald moet worden. Het themapark Grand Canyon voldoet ruimschoots aan die criteria.”

“Wat deze ondernemer wil, past naadloos in onze plannen voor het gebied” geeft Geurts aan. “En ook in de vastgelegde structuurvisie en ambitie van de Stadsregio Parkstad, namelijk het doorgroeien tot de ‘Capital of Entertainment Zuid-Limburg’. De door Ernst & Young berekende directe werkgelegenheid levert aan zo’n 5.000 mensen een (deeltijd)baan op. Dat is voor deze regio een zeer belangrijke factor, zeker omdat het werk is dat goed aansluit bij het profiel van de grootste groep werkzoekenden in deze omgeving!”

Zowel Geurts als Gelissen, realiseren zich dat er nog heel wat werk verzet moet worden. Voor de poorten van het ‘Grand Canyon themapark’ daadwerkelijk open gaan en het park op volle kracht draait, zijn 3 tot 7 jaar verstreken. De ontwikkeling van alle parken is een kwestie van de langere termijn van 20-25 jaar.
Provincie:
Tag(s):