maandag, 9. augustus 2010 - 20:57

Brunssums assurantiekantoor verdacht van fraude

Brunssum

Politie en Justitie verdenken een assurantiekantoor aan de Sperwerdreef in Brunssum van verduistering en valsheid in geschrifte. Het kantoor zou ontvangen premies niet hebben afgedragen aan verzekeringsmaatschappijen. Als gevolg daarvan loopt een onbekend aantal klanten van het kantoor het gevaar dat ze niet verzekerd zijn. Een 40-jarige medewerkster van het assurantiekantoor is aangehouden en in bewaring gesteld, zo maakte de politie maandag bekend.

De fraude kwam aan het licht toen enkele clienten van het assurantiekantoor argwaan kregen. Ze hadden van hun verzekeringsmaatschappij te horen gekregen dat er betalingsachterstanden waren. Toen de klanten het assurantiekantoor om tekst en uitleg vroegen, verzon de aangehouden medewerkster telkens een andere uitvlucht om de clienten gerust te stellen. Onlangs vertrouwden enkelen van hen het niet langer en stapten met hun verhaal naar de politie.
Hoeveel clienten de dupe zijn geworden van de oplichtingspraktijken van het kantoor, hoe groot het verduisterde bedrag is en hoelang de fraude heeft geduurd, is nog niet duidelijk.


De politie adviseert mensen die een verzekering hebben afgesloten bij het kantoor om zo spoedig mogelijk contact te zoeken met hun verzekeringsmaatschappij en te vragen of men wel echt verzekerd is. Als dat, ondanks betaling van de premie, niet het geval is raadt de politie aan om daarvan aangifte te doen op het politiebureau in Brunssum.
Provincie:
Tag(s):