vrijdag, 31. december 2010 - 16:52

Burgemeester Dordrecht noemt bedreigingen onaanvaardbaar

Dordrecht

'Ik betreur zeer dat opnieuw ambtenaren doelwit zijn van bedreigingen. Dit is en blijft wat mij betreft absoluut onaanvaardbaar', laat burgemeester Brok van Dordrecht vrijdag weten in een reactie op de twee gevonden explosieven op het terein van de Milieudienst Zuid-Holland aan de Noordendijk in Dordrecht.

'Deze mensen voeren gewetensvol uit wat het gemeentebestuur heeft besloten. Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor de inzet van deze medewerkers. Hun veiligheid staat voor het college voorop. Er zijn dan ook naar aanleiding van eerdere bedreigingen veiligheidsmaatregelen genomen', meldt Brok.

De politie onderzoekt de bedreigingen. Mededelingen over dat onderzoek doet de politie op het moment dat zij hierover iets te melden heeft.

'In diverse media zijn verbanden gelegd met eerdere bedreigingen en is een link gelegd met de aanpak van illegale kamerverhuur in Dordrecht. De politie onderzoekt of er een causaal verband is. Meer kan ik daar op dit moment niet over melden', aldus Brok.
Provincie:
Tag(s):