dinsdag, 19. oktober 2010 - 21:31

Burgemeester wordt docent in Sirjansland

Woensdagochtend 20 oktober verruilt burgemeester G.C.G.M. Rabelink het burgemeestersambt tijdelijk voor de functie van onderwijsgevende.

Tussen 09.00 en 10.15 uur staat de burgemeester voor de klas (groep 7/8) van de openbare basisschool aan de Lageweg in Sirjansland. Hij vertelt de leerlingen dan iets over het gemeentebestuur. Wie vormen het gemeentebestuur, wat doet het gemeentebestuur en wie is het hoofd van de gemeente? Het zijn allemaal onderwerpen die tijdens deze gastles aan de orde komen.

De gastles in Sirjansland past in de serie kernbezoeken die de burgemeester momenteel brengt.

Eerder kregen Brouwershaven, Bruinisse, Noordgouwe, Serooskerke, Zonnemaire en Oosterland de eerste burger van Schouwen-Duiveland op bezoek. Na Sirjansland volgen nog bezoeken aan Nieuwerkerk (22 oktober), Scharendijke (3 november), Dreischor (4 november) en Burgh Haamstede (18 november).

Het programma voor deze kernbezoeken wordt in nauw overleg met de verschillende dorpsraden opgesteld. Het aspect vrijwilligerswerk krijgt waar mogelijk ruim aandacht. Zo gaat burgemeester Rabelink in Nieuwerkerk (vanaf 15.30 uur) zwemles geven in zwembad Dolfijn.
Provincie:
Tag(s):