vrijdag, 11. juni 2010 - 15:50

Bus met Heerlense scholieren betrokken bij aanrijding in Duitsland

Op de Duitse snelweg A1 is een bus met 35 scholieren van het Heerlense Grotius College donderdag bij een aanrijding betrokken geraakt. Het ongeval vond donderdagmiddag rond 15.40 uur plaats tussen Heidenau en Hollenstedt vlak onder Hamburg. In de bus raakten 5 scholieren (tussen 14 en 17 jaar) en de buschauffeur licht gewond. Een Duitse automobilist raakte ernstig gewond, zo meldt de politie in het Duitse Rotenburg.

De bus uit Heerlen was op weg naar Eckernförde. Daar zou het schoolorkest en koor te gast zijn bij de Peter Ustinov Schule. De chauffeur van het voertuig merkte te laat dat een voor hem rijdende personenauto en vrachtwagen afremden. De touringcar botste tegen de auto, die vervolgens onder de vrachtwagen vast kwam te zitten. De bus schoot vervolgens door de vangrail en kwam op de andere rijbaan tot stilstand. Hier werden geen voertuigen door de bus geraakt, aldus de politie.
Ook een Nederlandse vrachtwagen die achter de bus reed moest uitwijken en botste tegen twee andere personenauto’s.

De gewonde scholieren en de buschauffeur zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. De overige scholieren en begeleiders zijn opgevangen in de brandweerkazerne van Heidenau, waar ze de nacht hebben doorgebracht. De leerlingen zullen hun reis voortzetten met een vervangende bus. De zwaargewonde Duitse automobilist is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Door de Duitse hulpdiensten werd groot materieel ingezet voor de hulpverlening. In totaal waren 180 hulpverleners ter plaatse. De rijbaan werd tussen Heidenau en Hollenstedt volledig afgezet. Rond 21.00 uur kon het verkeer weer worden hervat.
Provincie:
Tag(s):