maandag, 20. december 2010 - 23:32

Buschauffeurs Flevoland lieten gestrande reizigers niet in de kou staan

Almere

Reizigersvereniging Rover stuurt een bos bloemen naar Connexxion in
Flevoland voor de klantvriendelijke daden op vrijdag 17 december. Ondanks dat de dienstregeling van alle busmaatschappijen in de regio was gestaakt wegens hevige sneeuwval, reed een groep buschauffeurs in overleg met hun rayonmanager naar Amsterdam om gestrande reizigers op te halen.

Rover geeft de Almeerse chauffeurs een dikke pluim voor dit bewijs dat de reiziger centraal staat. Assistent-rayonmanager John Vlug had een ATV-dag toen de sneeuw in grote hoeveelheden uit de lucht kwam vallen. Bij het zien van beelden van de vastgelopen snelwegen kreeg hij een slecht voorgevoel. Hij liet zijn vrije dag voor wat het was en vertrok naar zijn werk, de Connexxion-afdeling in Almere.

Hier trof hij in de kantine een groep buschauffeurs aan: zij mochten niet meer verder rijden vanwege de veiligheidrisico's. Maar het idee van vele gestrande reizigers gaf de chauffeurs ook geen fijn gevoel. Buschauffeur Henk van der Sanden melde zich met een groepje vrijwilligers bij zijn baas met de vraag of zij op pad mochten om reizigers op te halen. "Als een bus gaat glijden, is het niet zo dat we meteen niet meer kunnen rijden", was de bijna poëtische gedachte van Vlug die dan ook groen licht gaf voor de "reddingsactie".

Van der Sanden reed met een groep van 10 buschauffeurs naar Amsterdam Amstel en Amsterdam-Zuid om een groep opgeluchte reizigers veilig thuis te brengen. Toen zij na drie uur weer terugkwamen in Almere reed de avondploeg uit om de dienstregeling zo goed mogelijk te hervatten. Volgens de assistent-rayonmanager is het openbaarvervoer het laatste soort vervoer dat met zwaar weer aan de kant gezet moet worden.

Rover zou deze mentaliteit graag terugzien op meerdere posities in de OV-wereld. De reizigersvereniging stuurt de Connexxion-kantine in Almere een grote bos bloemen om de afdeling te danken voor de inzet.
Provincie:
Tag(s):