dinsdag, 19. oktober 2010 - 22:04

Bushaltes in Meppel worden toegankelijker

Meppel

Bijna 50% van de bushaltes in Meppel wordt de komende jaren toegankelijker gemaakt. De gemeente heeft een subsidie van € 303.800,- van de provincie ontvangen voor het aanpassen van de bushaltes. Daarmee wordt het openbaar vervoer toegankelijker gemaakt voor mensen met een beperking. Dit jaar worden 18 bushaltes toegankelijker gemaakt. De overige 30 bushaltes worden tot en met 2014 aangepast. De aanleg hiervan wordt gecombineerd met andere werkzaamheden.

Het toegankelijker maken van haltes betekent dat het openbaar vervoer beter bruikbaar wordt voor mindervaliden, blinden en slechtzienden. Dit komt met name doordat de haltes hoger worden. In combinatie met nieuwe bussen betekent dit een nagenoeg gelijkvloerse instap. Wethouder Ton Dohle: “De gelijkvloerse instap zorgt ervoor dat het openbaar vervoer toegankelijker wordt voor iedereen. Zo kunnen mensen die niet goed ter been zijn beter zelfstandig gebruik maken van het openbaar vervoer.”

Om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren, zal de realisatie voor een deel worden gecombineerd met andere herinrichtingsprojecten. Zo maken we ‘werk met werk’. Achttien haltes worden nog dit jaar gerealiseerd. Deze haltes liggen verspreid door de gemeente en zijn strategisch gekozen omdat ze bijvoorbeeld veel bezoekers trekken vanwege de ligging bij een school of verzorgingscentrum. Of het betreft een halte met een groot verzorgingsgebied. Dit is het gebied waarbinnen mensen wonen die gebruik maken van de betreffende halte.

Aannemer van Dijk verricht de werkzaamheden. De verwachting is dat Van Dijk eind oktober start met de uitvoering. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het eind van dit jaar. Per bushalte variëren de werkzaamheden van één tot vijf dagen. Direct omwonenden worden voor die tijd door Van Dijk geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):