zondag, 14. november 2010 - 12:56

Busverbinding Lelystad-Groningen blijft

Lelystad

De verbinding tussen Lelystad en Groningen blijft ook na de aanleg van de Hanzelijn. Dit heeft de provincie Flevoland bekendgemaakt.

Geknipt
Wel ziet deze busverbinding er anders uit dan nu het geval is. De verbinding wordt geknipt. Knippen betekent: een busverbinding tussen Emmeloord en Lelystad en een bus die rijdt tussen Emmeloord en Groningen. Reizigers vanuit Emmeloord kunnen nog steeds naar Lelystad en Groningen met de bus reizen.

De busverbinding tussen Lelystad en Groningen is nu nog de langste van Nederland. Met de komst van de Hanzelijn komt daar verandering in. De meerwaarde van een directe verbinding is dan zeer beperkt. Door de buslijn te knippen in Emmeloord wordt de verbinding minder gevoelig voor vertragingen.

Waarom knippen?
Met de komst van de Hanzelijn zijn reizigers tussen Lelystad en Heerenveen en reizigers tussen Lelystad en Groningen sneller uit met de trein. Daarmee wordt de meerwaarde van een doorgaande verbinding tussen Lelystad en Groningen geminimaliseerd.

Daarnaast is de directe verbinding door zijn huidige lengte zeer gevoelig voor vertragingen en verstoringen. Eén verstoring op het traject kan ingrijpende gevolgen hebben.
Provincie:
Tag(s):