woensdag, 8. december 2010 - 15:25

Buurtbus presenteert zich op 11 december in Beuningen

Beuningen

Vanaf maandag 13 december rijdt buurtbuslijn 165 elke werkdag van 7.00 tot 18.00 uur tussen Wijchen en Beuningen.

Op zaterdag 11 december staat de bus alvast op het Beuningse Julianaplein, om kennis te maken met de nieuwe passagiers.

Buurtbuslijn 165 rijdt in een half uur van het station in Wijchen naar zwembad De Plons in Beuningen en daarna weer terug. Daarbij komt de bus langs belangrijke plekken als het centrum van Wijchen en Beuningen, shoppingpark De Heuve en industrieterrein Bijsterhuizen. Er is uiteraard rekening gehouden met de vertrek- en aankomsttijden van de treinen op station Wijchen, reizigers kunnen dus gemakkelijk overstappen op de treinen richting ’s-Hertogenbosch.

De buurtbus rijdt één keer per uur, tussen 7.00 tot 18.00 uur. Van maandag tot en met vrijdag vertrekt de bus elke 2 minuten over het hele uur bij het station in Wijchen. Om 1 minuut over het halve uur rijdt de bus vanuit zwembad De Plons in Beuningen weer richting Wijchen. De reiziger kan op de haltepalen zien wat de exacte vertrektijden zijn op een bepaalde locatie.

In de buurtbus gelden de reguliere strippenkaart of een busabonnement. Geen strippenkaart? Geen probleem, in de bus kunnen reizigers strippenkaartjes kopen. In de toekomst is het ook mogelijk om met de OV-chipkaart te betalen.

De buurtbus maakt gebruik van de aanwezige bestaande bushaltes op de route. Daarnaast is het mogelijk om op een willekeurige locatie langs de route de hand op te steken, waarna de bus stopt als de verkeersveiligheid dit toelaat.

De chauffeurs van de buurtbus zijn allemaal vrijwilligers van de Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen. Ze zijn speciaal opgeleid en medisch gekeurd. De gemeente Beuningen en gemeente Wijchen, Breng en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen zijn erg blij met het enthousiasme en de inzet van deze vrijwilligers. Zonder hen zou er immers geen buurtbus kunnen rijden.

Zaterdag 11 december staat de buurtbus van 10.00-16.00 uur op het Julianaplein in Beuningen. Reizigers kunnen hier terecht met al hun vragen over buurtbuslijn 165. Verder is vervoerder Breng het aanspreekpunt voor de reiziger, bereikbaar via 0900-2666399. Kijk ook op www.breng.nl of www.buurtbus.com.
Provincie:
Tag(s):