zondag, 15. augustus 2010 - 12:35

Buurtvereniging 'De Oktastee' ontvangt 3000,- euro

Dronten

Buurtvereniging De Oktastee ontvangt € 3000,- subsidie van het Oranje Fonds om haar plannen voor de renovatie van de speeltuin op De Kruisboog in Swifterbant te realiseren. ‘Met deze bijdrage koopt De Oktastee stappaaltjes en een picknickset’, meldt de gemeente.

Samen met de Gemeente Dronten heeft buurtvereniging De Oktastee een plan gemaakt om de speeltuin op te knappen tot een plek voor jong en oud. De gemeente Dronten heeft onlangs een schommel en een glijbaan geplaatst. Ook de Social Sofa, die door de buurtbewoners is gemozaïekt, heeft al een plekje in de speeltuin gekregen.

De met de subsidie aan te schaffen stappaaltjes en picknickset worden binnenkort geplaatst en completeren de realisatie van de speeltuin. Van een bijdrage van Burendag van het Oranje Fonds en de opbrengst van een statiegeldflessen-actie heeft de buurtvereniging al in 2008 het speelhuisje gekocht en in 2009 de hinkelbaan.

Buurtvereniging De Oktastee bestaat 30 jaar. Zij bedankt Wijkbeheer Swifterbant, de Gemeente Dronten en het Oranje Fonds voor hun bijdragen en constructieve samenwerking. Zij is erg blij met de vernieuwde speeltuin en zet hiermee de traditie van jarenlange saamhorigheid in de buurt voort.

Oranjefonds
Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.
Provincie:
Tag(s):