donderdag, 21. oktober 2010 - 12:36 Update: 08-07-2014 0:30

Caddy 1.9 TDI de nieuwe auto voor ANWB Wegenwacht

Den Haag

De Volkswagen Caddy 1.9 TDI is de nieuwe auto van de ANWB Wegenwacht. De auto is speciaal aangepast om veilig werken langs de weg onder alle omstandigheden mogelijk te maken.

Het voertuig heeft een modern en eigentijds aanzien. Dit jaar nog zullen er 50 Caddy’s aan het wagenpark worden toegevoegd. De auto is voorzien van een vlakke laadvloer wat het inbouwen van het benodigde gereedschap (o.a. EOBD-apparatuur) en bijvoorbeeld accu`s makkelijk maakt.

Het voertuig heeft pneumatisch hefgereedschap aan boord en er is de beschikking over een ontwikkelde intelligente starthulpinstallatie. Daarmee wordt piekspanning (en eventuele gevolgschade) tijdens het verlenen van een starthulp in het pechvoertuig voorkomen. De Caddy heeft zowel links als rechts schuifdeuren. De lichtbak op het dak is voorzien van energiebesparende LED-verlichting. De lichtbak is zo in te schakelen dat naar gelang de omstandigheden alleen het achteropkomend of tegemoetkomend verkeer gewaarschuwd kan worden.
Deze gebruikt zo weinig energie dat de motor niet hoeft aan te staan als de lichtbak in ingeschakeld. Ook het interieur kent LED-verlichting.

De auto is voorzien van een nieuw design en nieuwe reflecterende striping. Deze striping maakt dat het Wegenwachtvoertuig onder alle omstandigheden en van alle kanten goed zichtbaar is. Een schuin geplaatst voertuig op de autosnelweg geeft rijdend verkeer de richting aan voor alle verkeersdeelnemers. Door de striping is het in één
oogopslag duidelijk wat van de andere weggebruikers wordt verlangd.
Hiermee wordt de verkeersveiligheid gediend.

Een wegenwacht is niet alleen een technisch hulpverlener, maar ook als getraind EHBO’er in staat om langs de weg de eerste medische hulp te verlenen. Uiteraard behoort een verbandkist tot de uitrusting.
Categorie:
Tag(s):