donderdag, 21. januari 2010 - 19:24

Caravans blijken wietkwekerijen

Born

De Politie Limburg-Zuid heeft donderdagochtend drie hennepplantages ontmanteld bij woningen aan de Obbichterweg in Born. De plantages waren gevestigd in drie caravans.

Niemand gaf aan eigenaar van de caravans te zijn of deze te kennen, waarna in overleg met de gemeente de caravans meteen konden worden weggesleept. In totaal werden 109 planten vernietigd en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

Woensdagochtend werd een plantage ontmanteld in een leeg pand aan de Rijksweg Noord in Sittard waarbij 338 planten werden vernietigd. Dinsdag ten slotte werden in Born aan de Wijngaardskamp twee hennepknippers aangehouden. De man en vrouw, 48 en 26 jaar en wonend in Geleen, werden aangetroffen in een woning waar drie plantages waren gevestigd met in totaal 357 planten.

In Midden-Limburg werden donderdag twee hennepkwekerijen ontmanteld. In Koningsbosch werd op de zolder van een appartement een hennepplantage van 125 planten aangetroffen. De planten zijn vernietigd en tegen de eigenaar van het pand zal proces-verbaal opgemaakt worden.

De tweede plantage werd in Herkenbosch aangetroffen in een garage aan de St Sebastianusweg. Naar aanleiding van een anonieme melding ging de politie ter plaatse trof in de garage van het pand 200 planten aan. Ook deze planten zijn vernietigd.

Woensdagavond heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan de Oolderhuuske in Roermond. Daarbij zijn twee mannen aangehouden van 23 en 24 jaar uit Geleen. De politie trof een hennepkwekerij aan die bestond uit ongeveer 275 hennepplanten. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor via een tip.
Provincie:
Tag(s):