dinsdag, 21. september 2010 - 13:11 Update: 08-07-2014 1:02

CDA en VVD tegen versnelde naturalisatie Douglas

Den Haag

(Elf Voetbal) De CDA en de VVD zijn tegen de voorrangsprocedure wat betreft de naturalisatie van Douglas Franco Teixeira.

De verdediger van FC Twente hoeft niet te rekenen op de steun van het verwachte nieuwe kabinet. De PVV was niet bereikbaar voor commentaar, terwijl de PvdA en D66 Douglas wel speelgerechtigd willen krijgen voor het Nederlands elftal.

Dat meldt De Telegraaf. Bert van Marwijk gaat deze week met Douglas om de tafel om te praten over de naturalisatie. Het is echter nog niet zeker of de bondscoach in de toekomst kan beschikken over de diensten van de 22-jarige Braziliaan. Binnen het verwachte nieuwe kabinet is geen steun voor het plan en de nieuwe minister van Justitie is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig uit het CDA of de VVD.

Douglas lijkt dus geen gebruik te kunnen maken van een versnelde naturalisatie. "In het geval van een sporter gaat het erom dat die door een autoriteit in die tak van sport, bijvoorbeeld een bondscoach, als verrijking wordt aangeduid en bovendien voor Nederland op een groot kampioenschap uit kan komen", zegt Jelle Kroes, die in 2006 de mislukte naturalisatie van Salomon Kalou begeleidde. "Wat ik ervan heb geleerd, is dat je weliswaar juridisch gelijk kunt hebben, maar dat je kansloos bent als de politieke wil er niet is."
Categorie:
Tag(s):