vrijdag, 29. oktober 2010 - 18:06

Civiel militaire oefening op Luchtmachtbasis De Peel

Weert

Op Luchtmachtbasis De Peel wordt van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 november een civiel militaire oefening georganiseerd. 'Deze staat in het teken van chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN) bestrijding', meldt Defensie vrijdag.

Toename terreurdreiging
Het doel van deze oefening is het uitwisselen van ervaring en kennis tussen militaire en civiele eenheden op het gebied van CBRN bestrijding. De oefening is in 2003 ontstaan naar aanleiding van de toenemende dreiging van terroristische aanslagen met CBRN-middelen.

Tijdens deze oefening vinden diverse gesimuleerde incidenten plaats waarbij de deelnemende eenheden hun kennis en vaardigheden op het gebied van verkenning en detectie testen. Verschillende nationale en internationale teams uit onder andere Nederland, Duitsland, België en Denemarken nemen deel aan de oefening.

Multidisciplinair
Tevens wordt samengewerkt met diverse civiele organisaties. Zo gaan TNO, het RIVM, en de brandweer uit de regio Gelderland gezamenlijk optreden tijdens de oefening. Daarnaast test het Landelijk Team Forensische Opsporing haar opsporings- en detectiemethoden.
Provincie:
Tag(s):