donderdag, 4. november 2010 - 16:01

Classic meets Cuba

Vlissingen

Op 20 november vindt voor de 18e maal het Najaars Gala Concert plaats in de St. Jacobskerk te Vlissingen.

De internationaal bekende Klazz Brothers uit Berlijn slaan dan met donkere Cubaanse ritmes een brug tussen klassiek en jazz.

Veel kinderen in onze samenleving en daarbuiten hebben het zwaar, zeker tijdens de voortdurende recessie. Daarom organiseert Rotary club Vlissingen ook dit jaar weer het Najaars Gala Concert, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Humanitas kinderkamp Walcheren en stichting ‘Zeeland helpt Kenya naar school’.

Latin, swing, salsa, jazz, klassiek – gaan niet samen? De Klazz Brothers laten horen dat dat prima gaat, met groot gemak en enorme souplesse. In de jazzy interpretaties van klassieke stukken blijven ze vaak heel dicht bij het origineel. Met soms slechts subtiele veranderingen in ritme, accenten en harmonie transformeert een sonate tot een Bossa Nova. Zo behouden ze het oude in een nieuwe sound.

Het muzikale programma wordt afgewisseld met een uitleg over Humanitas kinderkamp Walcheren. Het kinderkamp heeft zodanig te lijden onder de recessie dat de jaarlijkse vakantie voor 70 kinderen afkomstig van Walcheren waarschijnlijk moet stoppen. De Rotary club Vlissingen vindt dat deze kinderen, die door hun thuissituatie nooit op vakantie kunnen, toch een keer per jaar moeten kunnen genieten van een week er tussen uit.

Kijk voor meer informatie op www.najaarsgalaconcert.nl
Provincie:
Tag(s):