maandag, 4. oktober 2010 - 19:19

CNV Vakmensen weigert tweedeling werknemers Smit

Rotterdam

De directie van Smit wil een nieuwe cao afsluiten voor nieuwe medewerkers, tegen volgens CNV Vakmensen mindere arbeidsvoorwaarden dan in de huidige cao’s vastgelegd.

De leden van CNV Vakmensen verzetten zich hier fel tegen. Als blijk hiervan bieden zij op 5 oktober 2010 om 10.30 uur aan de directie een brief aan. Plaats van handeling is Waalhaven OZ 85 in Rotterdam.

Volgens de leden van CNV Vakmensen probeert de directie via een cao voor nieuwe medewerkers de vaak lang in dienst zijnde werknemers op termijn aan de kant te schuiven.

Volgens Smit willen op basis van de huidige cao’s geen mensen meer bij het bedrijf komen werken. Daarom wil het bedrijf zo’n nieuwe cao afsluiten met onder andere meer flexibele werksystemen, zonder automatische prijscompensatie. De directie wil de huidige cao’s laten uitsterven en de huidige werknemers geen garanties meer geven op hun inkomen.

“Onzin”, noemt Albert van Damme, bestuurder van CNV Vakmensen, het standpunt van de directie. “Met ons kun je cao’s altijd moderniseren en verder aanpassen. Alleen wél binnen de grenzen van de huidige cao’s en niet zonder instemming van onze leden.”

Als er sprake is van een probleem met het aannemen van mensen, dan wil hij samen met de directie een Task Force beginnen om het op te lossen. “Want wie wil er nu niet bij zo’n mooi bedrijf werken?”, aldus Van Damme.

Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf gaan de vakbonden naar de Geschillencommissie vanwege het niet naleven van de cao. Volgens Van Damme een teken aan de wand voor wat betreft de toekomst.
Provincie:
Tag(s):