maandag, 26. april 2010 - 15:04

Cold Case Team houdt Brit aan voor dubbele moord

Rotterdam

Politiemensen van het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond en de Metropolitan Police uit Londen hebben maandag in Londen een 53-jarige Brit aangehouden die wordt verdacht van de moord op de Amerikaanse Melissa Halstead en de Britse Paula Fields. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten.

Melissa Halstead werd in 1990 in de Rotterdamse Westersingel gevonden, en Paula Fields in 2001 in een Brits kanaal.

Het Cold Case Team (CCT) en de Metropolitan Police werken samen aan het onderzoek in een Joint Investigation Team (JIT). Vier leden van het CCT zijn momenteel in Londen. Ze zijn onder andere betrokken bij verhoren van de verdachte en het horen van getuigen.

Melissa Halstead werd pas in 2008 definitief geïdentificeerd. Nadat gebleken was dat er mogelijk een verband was tussen de moord op de Amerikaanse en de in 2001 in Engeland gevonden Paula Fields, werd in 2009 het Joint Investigation Team geformeerd.

Het gezamenlijke onderzoek leidde eind maart van dit jaar tot het inroepen van de hulp van het publiek in zowel Groot-Brittannië (Crimewatch) als in Nederland (Opsporing Verzocht). Dat leverde waardevolle informatie op, aldus het CCT. Onder andere hebben zich mensen gemeld die Melissa Halstead kenden toen zij in Amsterdam woonde.

Omdat sprake is van een gezamenlijk onderzoek, zullen de resultaten van het Nederlandse onderzoek betrokken worden bij een eventuele vervolging in Groot-Brittannië. De Britse officier van justitie beslist in de loop van dinsdag of de aangehouden verdachte verder vervolgd wordt.
Provincie:
Tag(s):