dinsdag, 10. augustus 2010 - 17:33

Commissie-Samson: veertig telefonische meldingen seksueel misbruik

Den Haag

Veertig meldingen over seksueel misbruik zijn er tot nu toe binnengekomen via het speciale telefoonnummer 070 376 5872 dat de commissie-Samson daarvoor half juli heeft geopend. Dit heeft de commissie dinsdagmiddag laten weten.

De commissie-Samson onderzoekt seksueel misbruik van kinderen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in instellingen en pleeggezinnen zijn geplaatst. Via telefoonnummer 070 376 5872 kunnen slachtoffers of andere betrokkenen hun verhaal doen.

Dinsdag kwam de commissie-Samson voor de eerste keer bijeen in aanwezigheid van minister Rouvoet. Hij benadrukte het belang van het onderzoek en sprak de hoop uit dat slachtoffers en betrokkenen zich melden bij de commissie.

De ministers Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Hirsch Ballin (Justitie) besloten dit voorjaar tot het instellen van de onderzoekscommissie naar aanleiding van meldingen van seksueel misbruik van kinderen die in de jaren vijftig en zestig door de kinderbescherming in katholieke instellingen waren geplaatst.
Provincie:
Tag(s):