maandag, 13. december 2010 - 22:11

Controle op wapenbezit in Middelburg

Middelburg

In Middelburg vond in de nacht van zaterdag op zondag, in het kader van Middelburg Loopt Wapenvrij, een preventieve controle op wapenbezit in de horeca plaats.

Deze controle werd tussen 22.00 en 04.00 uur gehouden in het uitgaansgebied in het centrum. De politie heeft in samenwerking met de horecabedrijven, werkzaam met horecaportiers, het merendeel van het uitgaanspubliek gecontroleerd op wapenbezit. Het stappubliek werd voor binnenkomst in de horecagelegenheden door de horecaportiers gefouilleerd op de aanwezigheid van wapens of andere ongeoorloofde voorwerpen.

De politie hield hierbij toezicht en voerde eveneens enkele controles uit. Er werden geen wapens gevonden; wel werden enkele voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een set dartpijltjes, aangetroffen. De controle, die hoofdzakelijk een preventief karakter had, zal in de toekomst zeker herhaald worden.

Deze aanpak vloeit voort uit de samenwerking tussen politie, horecaondernemers en gemeente Middelburg, om zodoende een zo veilig mogelijk uitgaansgebied te waarborgen.
Provincie:
Tag(s):