woensdag, 22. december 2010 - 21:14

Controles KLPD bij 'snelheidsdeken' effectief

Driebergen

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en Landelijk Parket Team Verkeer constateren dat de waarschuwing die is afgegeven én de extra controles bij 'snelheidsdekens' en inhaalverboden voor vrachtauto's werkt. Gedurende de woensdagochtend zijn slechts een tiental overtreders bekeurd.

Woensdagochtend 22 december 2010 zijn twee automobilisten bekeurd voor het negeren van de snelheidsbeperking van 50 km/uur met meer dan 30 km overschrijding. Acht vrachtwagenchauffeurs zijn staande gehouden na het negeren van het inhaalverbod.

Eén vrachtauto met gevaarlijke stoffen is stilgezet omdat deze reed terwijl de weg glad was. Een andere chauffeur kreeg een rijverbod in verband met overbelading en een derde kreeg een bekeuring voor bumperkleven.

Het aantal `snelheidsdekens' was beperkt tot de omgeving Velsen, Breda en Arnhem-Nijmegen. Het aantal ongevallen gemeld bij het KLPD bleef onder de tien.

In verband met de winterse omstandigheden van de laatste dagen heeft Rijkswaterstaat enkele malen een zogenoemde `snelheidsdeken' opgelegd op diverse snelwegen. Vanwege de spekgladde snelwegen is de snelheidslimiet op 50 km/u gesteld.

Deze snelheid heeft als doel de verkeersveiligheid te bevorderen. Deze snelheidsnorm is geen advies maar een wettelijk verplichte maximumsnelheid. Doordat niet iedereen zich aan deze limiet houdt, kunnen grote snelheidsverschillen ontstaan.

Om aan deze verkeersonveilige situatie een einde te maken waarschuwde de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in overleg met het Landelijk Parket Team Verkeer voor extra controles op ernstige snelheidsovertredingen en inhaalverboden voor vrachtauto's die door borden zijn aangegeven. De controles zullen voorlopig nog van kracht blijven.
Provincie:
Tag(s):