donderdag, 11. november 2010 - 9:18 Update: 08-07-2014 1:02

Coronel baalt van columns Cruijff: 'Bel me dan!'

Amsterdam

(Elf Voetbal) "Ik zou nooit opstappen, omdat Johan Cruijff dat in zijn column schrijft." Dus blijft Uri Coronel gewoon voorzitter van Ajax.

Dat vertelde de preses van de hoofdstedelingen in het NOS Sportjournaal. Cruijff haalde afgelopen maandag opnieuw uit naar het bestuur van de Amsterdamse club en vond onder meer dat Coronel er verstandig aan zou doen om te vertrekken. "Ik zou nooit opstappen omdat Johan Cruijff dat in zijn column schrijft. Ik zou dat alleen doen als de ledenvergadering dat zegt."

"Ik baal van zo'n column. Het is een repeterende zaak. Een paar weken schreef hij het ook al, zonder overigens te zeggen hoe het wel moet. Heus, ik kan echt wel tegen kritiek, maar ik moet constateren dat we zelf onze grootste tegenstander zijn."

De kritiek van Cruijff zorgt niet voor een veranderende aanpak van Coronel. "Maar dat hij zegt dat jij weg moet, vind ik wel vervelend om te horen. Waarom zegt hij dat als hij van de club houdt? Bel dan, in plaats van het in een column te schrijven."

Om die reden staat Coronel ook niet te trappelen om contact met Cruijff op te nemen. "Ik wil het graag als een intermenselijke zaak. Maar ik ga niet zeggen: kom maar, als hij juist vindt dat ik weg moet. Ik heb nog wel enige vorm van zelfrespect."
Categorie:
Tag(s):