maandag, 8. november 2010 - 12:26 Update: 08-07-2014 1:02

Cruijff: 'Ajax-top stap op'

Amsterdam

(Elf Voetbal) Johan Cruijff heeft zijn kritiek op de leiding van Ajax opnieuw kracht bijgezet. In zijn column in De Telegraaf vraagt hij de Ajax-top expliciet om op te stappen.

De voormalig speler en trainer van de Amsterdammers liet zich na het beschamende optreden van Ajax tegen Real Madrid en Willem II eerder dit seizoen ook al kritisch uit over het beleid in de ArenA. Met het verlies deze week tegen Auxerre en ADO Den Haag zag hij zijn woorden van september bevestigd. "Wat ben ik achteraf blij dat ik met mijn kritiek gekomen ben toen Ajax nog bovenaan stond. Dat heeft extra duidelijk gemaakt dat de stand op de ranglijst niets met de huidige problemen te maken heeft. Als het bestuur het daarom echt goed met Ajax meent, dan stapt het nu op. Hetzelfde geldt voor de directie."

Cruijff is vooral woedend over het feit dat de Ajax-leiding het opstappen van zijn vroegere ploegmaat Theo van Duivenbode uit de ledenraad stil heeft gehouden. Van Duivenbode was behelst met de uitvoering van het technische deel van het rapport Coronel. Hij vond de overname van de aanbevelingen over opleiding, scouting, transfers en andere zaken echter zo abominabel, dat -ie er genoeg van had.

Ondertussen roeren ook de supporters zich. Naar het voorbeeld van FC Barcelona zijn zij drukdoende een tegenbeweging jegens de huidige clubleiding op te richten onder naam van de rood-witte olifant.

Het gebeurt allemaal op een moment dat er een onderzoek loopt naar Ajax-directeur Rik van den Boog inzake het failissement van The Entertainment Group, het bedrijf dat zanger Marco Borsato in zijn val meesleurde.
Categorie:
Tag(s):