maandag, 15. november 2010 - 13:25 Update: 08-07-2014 1:02

Cruijff roept op tot stille Ajax-revolutie

Amsterdam

(Elfvoetbal) Johan Cruijff heeft de kritiek op zijn aanval op Ajax vandaag in De Telegraaf weerlegd.

De legendarische nummer veertien zegt zijn club niet kapot te willen maken, maar juist te willen voorkomen dat de club kapot gemaakt wordt. Het erelid van de Amsterdammers roept daarom op tot een stille Ajax-revolutie.

Cruijff doet in zijn column in De Telegraaf een oproep aan alle Ajacieden om op korte termijn bij elkaar te komen. "Om kandidaten naar voren te schuiven voor de komende ledenraadsverkiezing. Op 14 december zijn acht van de 24 leden herkiesbaar en tot 30 november kunnen nieuwe kandidaten worden aangemeld."

De oproep van de El Salvador komt op het moment dat Ajax-voorzitter Uri Coronel heeft geuit zijn functioneren slechts ter discussie te willen stellen als de ledenraad niet langer achter hem staat.

In tegenstelling tot zijn voorgaande kritieken komt Cruijff nu zelfs met namen, die volgens hem de ledenraad moeten versterken. Oud-spelers als Marc Overmars, Tscheu La Ling, Marco van Basten, Keje Molenaar en Frank Rijkaard zouden volgens Cruijff bewezen hebben bestuurs- en beleidskwaliteiten te hebben.

Hun komst zou een grote bron van ergernis wegnemen bij Cruijff, die zich enorm stoort aan het feit dat geen enkele ex-speler van de club momenteel een bestuurlijke functie bekleedt. Als het aan Johan Cruijff ligt, zullen de verhoudingen op beleidsniveau eerst anders moeten komen te liggen, wil Ajax weer zijn Ajax worden.
Categorie:
Tag(s):