dinsdag, 5. oktober 2010 - 21:58 Update: 08-07-2014 1:02

Cruijff: 'Verwijdering De Jong uit Oranje is terecht'

[ELF-Voetbal] De in opspraak geraakte Nigel de Jong blijft de gemoederen bezighouden in Nederland en Europa. Ook Johan Cruijff heeft zich uitgesproken over de charge van de middenvelder van Manchester City op Hatem Ben Arfa van Newcastle United.

Neerlands beste speler ooit vindt de beslissing van bondscoach Bert van Marwijk om De Jong uit de selectie van Oranje te verwijderen voor de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Zweden, na de zoveelste zware overtreding van de defensieve middenvelder, terecht. "Hij is nu al drie keer over de schreef gegaan", zegt Cruijff tegenover Novum. "De Jong moet begrijpen dat hij een voorbeeld is voor jonge spelers. Ik vind dat Van Marwijk een goede keuze heeft gemaakt."

De Jong raakte overigens afgelopen weekeinde niet voor de eerste keer in opspraak. Zijn harde manier van spelen vergde recent nog een slachtoffer in de Amerikaan Stuart Holden, die net als Ben Arfa een breuk overhield aan de charge. De voormalig Ajacied zag de ogen ook op zich gericht tijdens de WK-finale tegen Spanje, waarin hij Xabi Alonso een karatetrap uitdeelde. De Spanjaard hield er echter niets aan over.
Categorie:
Tag(s):