zondag, 21. november 2010 - 9:38 Update: 08-07-2014 1:01

Cruijff ziet doelpuntloze wedstrijd van Ajax tegen PSV

Amsterdam

(Elfvoetbal) Ajax en PSV zijn tijdens de topper van zaterdagavond beiden niet tot scoren gekomen. In de eerste helf waren de grootste kansen voor de Amsterdammers. In de tweede helft was het een open wedstrijd. Kansen over en weer. Er werd echter niet gescoord.

Beide ploegen begonnen, onder toeziend oog van Johan Cruijff, aftastend aan de wedstrijd in de Amsterdam ArenA. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen er meer kansen voor Ajax. De Amsterdammers konden regelmatig het strafschopgebied van PSV binnendringen. Toch wist de ploeg van Martin Jol daar geen raad mee. Het bleef bij speldenprikjes.

In de tweede helft brak de wedstrijd helemaal open en kwam er meer strijd op de mat. Ajax was het dichtst bij een doelpunt door Luis Suarez. Van grote afstand zag hij dat PSV-doelman Andreas Isaksson ver voor zijn doel stond. De uit vorm verkerende Suarez schoot op doel en Isaksson kon nog net op tijd redding brengen.

De doelpunten bleven dus uit maar de strijd op het veld nam zeker toe. In de slotfase van de wedstrijd leverde dit nog enkele opstootjes op, waarbij met name Suarez en Ibrahim Afellay betrokken waren. De twee kregen het eerst samen aan de stok na een overtreding van de aanvoerder van PSV. Suarez reageerde hierop en Afellay ging theatraal liggen. Dit werd niet gewaardeerd en al snel verzamelde een aantal spelers zich rondom Afellay.

Vlak voor tijd dribbelde Afellay langs de zijlijn en was invaller Rasmus Lindgren te laat met zijn tackle. Hij ontving hiervoor de rode kaart van scheidsrechter Kuipers. In het rumoer dat daarbij ontstond liet vooral Suarez zich negatief zien. Hij kreeg het aan de stok met Otman Bakkal en dus besloot de Uruguayaan Bakkal in de schouder te bijten.

Beide ploegen hebben niet veel aan de puntendeling. Ajax had de drie punten hard nodig om niet verder achterop te raken in de strijd om het kampioenschap. PSV had, door het verlies van FC Twente, vijf punten los geweest bij winst in de hoofdstad.
Categorie:
Tag(s):