zondag, 22. augustus 2010 - 23:07

Culturele activiteiten tijdens de Walfridusvoettocht in Bedum

Bedum

De inschrijvingen stromen binnen voor de twee Walfridusvoettochten, die in de gemeente Bedum voor de tweede keer worden gehouden op zaterdag 11 september. Wandeltochten van 15 en 30 kilometer.

Prachtige wandelroutes over oude kerkepaden in het land van Walfridus kunnen worden gelopen rond de persoon en overlevering van de heilige Walfridus van Bedum.

De Stichting Walfridusvoettocht heeft alle voorbereidingen gereed. Vanaf 7:00 uur kunnen de wandelaars voor de 30 kilometer voettocht hun deelnemerskaart en wandelgegevens met het eerste stempel ophalen in het gebouw van de ijsbaan, waar de organisatie zijn intrek heeft genomen. Het startsein wordt om 7:30 uur gegeven. De deelnemers aan de 15 kilometer voettocht starten vanaf 8:30 uur.

De wandelaars voor deze voettochten wandelen in de sfeer van de aloude pelgrimage en men gaat langs de nog bestaande en herontdekte kerkepaden in het land van Walfridus. Deze kerkepaden zijn vroeger door menig pelgrim en kerkganger gebruikt op weg naar de grote Walfriduskerk in Bedum.

Inschrijven voor de tocht kan via de website www.walfridusvoettocht.nl. De vrijwilligers van VVV Lauwersland in Bedum staan klaar om nadere informatie te geven.
Provincie:
Tag(s):