maandag, 27. december 2010 - 9:21 Update: 08-07-2014 1:01

Daley Blind verkoos Ajax boven Arsenal

(Elf Voetbal) Steeds vaker plukken Engelse topclubs talenten uit Nederland.

Op jonge leeftijd worden de spelers verleid met lucratieve contracten. Daley Blind, enkele jaren geleden in de belangstelling van Arsenal, kon de verleiding echter weerstaan.

De 20-jarige Amsterdammer werd destijds een worst voorgehouden door The Gunners. In eerste instantie was Blind geïnteresseerd, maar uiteindelijk hapte hij niet toe. "Daley wilde toch even gaan kijken", vertelt zijn vader Danny Blind tegenover Telesport. "Hij was niet van plan om bij Ajax te vertrekken. Maar toen hij daar was werd hij toch aan het twijfelen gebracht. Arsenal liet Thierry Henry nog even langskomen. Heel slim, dat maakt indruk op een jonge speler. Het zag er verder ook allemaal geweldig uit. Uiteindelijk koos hij er voor om zijn opleiding bij Ajax af te maken."

Blind was overigens niet de enige telg uit de opleiding van Ajax die een aanbod vanuit Engeland afsloeg. Zo zagen Jeffrey Sarpong en John Goossens voorheen nog niets in een overstap naar Chelsea. Een verstandige keuze, vindt Danny Blind. "In Nederland maak je, als je goed bent, een grote kans om op je achttiende jaar in de Eredivisie te voetballen", aldus de voormalig Ajacied. "Dat is prima voor je ontwikkeling. Wij zien ook dat de stap om bij een Engelse topclub in het eerste elftal te komen veel te groot is."
Categorie:
Tag(s):