woensdag, 1. december 2010 - 13:22

De 51ste Nieuwjaarsduik in Zandvoort

Zandvoort

Nederland moet er vandaag niet aan denken met deze extreme kou om de zee in te duiken, maar zaterdag 1 januari 2011 wordt de traditie van de Nieuwjaarsduik weer voort gezet in Zandvoort!

Voor de 51ste keer zullen vele helden wer een duik nemen in de Noordzee ter hoogte van strandpaviljoen Take Five aan Zee.

Dit jaar rekent de organisatie weer op vele duikers die de kou trotseren en na een goede warming-up de run naar de golven maken. Afgelopen jaar gingen er circa 1300 mannen/vrouwen/kinderen de zee in om het nieuwe jaar in te luiden. Dit aantal moet natuurlijk weer overtroffen worden.

De warming-up zal om 14 uur aanvangen om aansluitend de kleding uit te trekken en zo snel mogelijk de zee in te rennen. Uiteraard onder toezicht van de Reddingsbrigade Zandvoort die hun medewerking wederom hebben toegezegd. Dit overigens net als alle vrijwilligers die onmisbaar zijn voor een dergelijk evenement.

Ook in 2011 zal er door de organisatie weer een goed doel gesteund gaan worden. Dit jaar is gekozen voor het Thomashuis in Zandvoort waar verstandelijk gehandicapten een veilig thuis geboden wordt. Hiermee willen organisatoren Michael Kras en Milo Gerritsen het lokale karakter van dit oer-Hollandse evenement onderstrepen.
Provincie:
Tag(s):