woensdag, 17. november 2010 - 20:24

De Heidehoek en het Hondsrug College winnaars Drentse Onderwijsprijs

Assen

Basisschool De Heidehoek uit Vledderveen en het Hondsrugcollege uit Emmen zijn de winnaars van de Drentse onderwijsprijs en vertegenwoordigen Drenthe tijdens de landelijke finale in maart 2011. Woensdag 17 november presenteerden de scholen binnen twee categorieën, het primair- en voortgezet onderwijs hun projecten aan de Drentse jury.

De jury, bestaande uit Henk van de Boer, fractievoorzitter VVD Provinciale Staten, Klaas Samplonius, directeur/hoofdredacteur RTV Drenthe en Ria van der Werf, docente basisschool De Brug uit Klazienaveen, was onder de indruk van het project H-boeken van De Heidehoek.

Daarmee worden kinderen gestimuleerd om met gebruik van computer en internet al dan niet samen een boek te schrijven. Het winnende project in de categorie voortgezet onderwijs was het project “Jij de Baas”. In het
juryrapport werd het Hondsrugcolleg geprezen om de manier waarop leerlingen vanaf de brugklas vertrouw worden gemaakt met ondernemen.

Namens de provincie Drenthe was Anneke Haarsma aanwezig om de winnende scholen in het zonnetje te zetten met 500 euro aan prijzengeld, aangeboden door de provincie Drenthe, een bronzen olifant, ontworpen door kunstenaarscollectief De Provinçialen en uiteraard de nominatie voor de landelijke finale De andere genomineerden, basisscholen het Octaaf en de Driemaster uit Assen en AOC Terra VMBO-Groen uit Eelde kregen een ingelijste oorkonde en uiteraard het juryrapport. Daarnaast ontvingen de scholen met de beste presentatie, basisschool De Driemaster uit Assen en wederom het Hondsrugcollege nog een kleine verrassing van de provincie Drenthe.

“Ik ben onder de indruk van de scholen die met ontzettende veel creativiteit en enthousiasme hun projecten hier vandaag hebben gepresenteerd. Stuk voor stuk voorbeelden van goed presterende Drentse scholen. Ik wens De Heidehoek en het Hondsrugcollege heel veel succes tijdens de landelijke Onderwijsprijs, maar bovenal natuurlijk met de uitvoering van hun mooie
plannen,” aldus Anneke Haarsma.

De Drentse Onderwijsprijs is een initiatief van de provincie Drenthe en het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP).
Provincie:
Tag(s):