maandag, 20. december 2010 - 13:42 Update: 08-07-2014 1:01

'De Kromme' wil rol als Cruijff van Feyenoord

Rotterdam

(Elfvoetbal) Willem van Hanegem heeft maandagochtend Feyenoord zijn hulp aangeboden. De oud-middenvelder wil de Rotterdamse voetbalclub van advies voorzien, zo schrijft hij maandag in zijn column in AD Sportwereld.

"Als ze mij vragen of ik wil helpen, doe ik het gelijk", aldus Van Hanegem, die hoopt dat meer oud-spelers daartoe bereid zijn. "Ik begrijp er niets van dat ik van alle oud-Feyenoorders de enige ben die hier aandacht voor vraagt (...) Het is tijd om onze club verder te helpen. Ik denk zomaar dat Feyenoord ons nodig heeft." Het clubicoon van Feyenoord zag Johan Cruijff de voorbije weken via diens column in De Telegraaf met succes voor veranderingen pleiten bij Ajax.

Van Hanegem (66) schrijft dat hij het dolende Feyenoord op zijn beurt wakker wil schudden. "Bij Feyenoord is de topsportmentaliteit totaal afwezig. De hele zondag had ik het gevoel dat veel Feyenoorders blij waren dat de wedstrijd tegen Ajax was afgelast. Wat hebben ze er toch tegenop gezien om juist nu naar de Arena te moeten. Ik kwam die angst overal tegen."

"Daar kan ik slecht tegen, ik bedoel die angst. Dat het geen 10-0 zou worden en dat we nog niet toe waren aan de Klassieker, gadverdamme. Mijn Feyenoord gedraagt zich op een manier die hoort bij de plek waar we staan op de ranglijst. Maar wij horen nou juist helemaal niet op die plaats en dus moeten we anders denken."

De oud-speler hekelt ook de spelopvatting van de club uit de Kuip. "Er wordt vooral verdedigend gedacht. Dat bedoel ik met klein maken. Terwijl je aanvallend moet denken. Daarmee kom je verder en je krijgt er meer plezier door. Aanvallen zit in onze genen, dat moeten we niet verloochenen. Het naar voren denken, moet je ook integreren in hoe je traint en wil spelen. Ik bedoel dit allemaal positief hè."

Trainer Mario Been liet eerder al weten dat 'De Kromme' van harte welkom is om advies te geven.
Categorie:
Tag(s):