donderdag, 18. november 2010 - 13:43 Update: 08-07-2014 0:29

De nieuwe BMW 6 Serie Cabrio: Esthetische kracht

BMW introduceert komend voorjaar de nieuwe BMW 6 Serie Cabrio. De gloednieuwe sportwagen presenteert zich met een krachtig, elegant voorkomen, een praktisch en ruim interieur, uiterst efficiënte motoren en de laatste innovaties ter vergroting van het rijplezier. De BMW 6 Serie Cabrio wordt standaard geleverd in luxe Executive uitvoering en kent een vanafprijs van 102.500 euro.

De zeventig jaar lange cabrio-historie van BMW is duidelijk terug te vinden in de nieuwe BMW 6 Serie. Designchef Adrian van Hooydonk heeft met historische kenmerken als de elegante ‘Hofmeister-knik’ en de voorover hellende nieren de nieuwe BMW 6 Serie Cabrio een markant voorkomen gegeven. Om tot het uiteindelijke resultaat te komen, nam de Nederlander ‘esthetiek’, ‘kracht’ en ‘prestaties’ als uitgangspunten. Verdere belangrijke designdetails zijn de sterk aangezette taillelijn en het stoffen cabriodak. Net als dat van de vorige BMW 6 Serie Cabrio, is ook dit dak voorzien van een elektrische bedienbare achterruit en ‘vinnen’ die ervoor zorgen dat de auto een coupésilhouet heeft als de kap omhoog is. Om kou en warmte te weren en het geluidsniveau in de auto verder te verlagen tot het niveau van een hardtop, is het dak nog beter geïsoleerd.

Ruimer en extra comfort
Onder het klassieke cabriodak schuilt een interieur dat ruimer is dan dat van de vorige BMW 6 Serie Cabrio; het biedt alle inzittenden meer bewegingsvrijheid en comfort. Daarnaast is de beschikbare kofferruimte toegenomen tot 350 liter; de grootste kofferruimte van het cabrio topsegment. Zelfs met de kap naar beneden is er voldoende plaats (300 liter) voor twee golfsets. Het interieur van de nieuwe BMW 6 Serie Cabrio is uitgesproken luxe en voorzien van een op de bestuurder georiënteerd dashboard, iDrive met een nieuw ontwikkelde vrijstaande flat screen display en een (optionele) full colour driedimensionaal Head-Up Display. De nieuwste versie van dit systeem projecteert gegevens zoals snelheid en navigatieaanwijzingen nu volledig in kleur — ter verbetering van de afleesbaarheid — op de voorruit, in het directe blikveld van de bestuurder. Nieuw voor de BMW 6 Serie is ook de Parking Assistant. Hiermee kan de auto automatisch een geschikte parkeerplaats vinden en vervolgens ook zelf inparkeren — alleen gasgeven en remmen wordt aan de bestuurder overgelaten. Andere vernieuwingen zijn de (mist)lampen met led-technologie, de achteruitrijcamera met Surround View, Integral Active Steering (meesturende achterwielen ter verhoging van het stuurcomfort) en het standaard Drive Dynamic Control. Hiermee kan de bestuurder de besturing, de gasresponse en het schakelgedrag naar eigen voorkeur instellen.Meer vermogen, minder verbruik
De nieuwe BMW 6 Serie Cabrio is leverbaar met keuze uit twee motoren. De 630iA heeft plaatsgemaakt voor de 640iA, een zescilinder lijnmotor met BMW’s TwinPower Turbo-techniek die ruim 17 procent meer vermogen levert bij een evenzoveel verlaagd verbruik. De nieuwe krachtbron levert 235 kW (320 pk) vermogen en 450 Nm aan trekkracht. Dankzij standaard BMW EfficientDynamics technologie en de automatische achttrapstransmissie met Auto Start Stop-functie, is het gemiddelde verbruik en de CO2-uitstoot van de 640iA (7,9 l/100 km en 185 g/km) laag genoeg voor het gunstige energielabel B. De 650iA is de topmotorisering; een krachtige V8 met eveneens TwinPower Turbo-techniek. Deze 4,4-litermotor is goed voor 300 kW (408 pk) en 600 Nm. Ook de BMW 650iA is voorzien van een achttrapsautomaat met stuurschakeling.Rijke(re) standaarduitrusting bij lagere prijs
De nieuwe BMW 6 Serie Cabrio is als 640iA verkrijgbaar voor prijzen vanaf 102.500 euro. De BMW 650iA Cabrio kost 129.000 euro. Dankzij de verlaagde CO2-uitstoot (en dus BPM) kosten beide versies minder dan hun voorgangers, terwijl ze nu standaard van Executive uitrusting zijn voorzien. Standaard wordt de auto in Nederland geleverd met onder meer Drive Dynamic Control, achttrapssportautomaat met stuurschakeling, elektrisch bediende stoelen met memory functie en lederen bekleding, Radio BMW Professional, climate control (twee zones), bi-xenonkoplampen met led-coronaringen en het nieuwe iDrive met flat screen display.

De nieuwe BMW 6 Serie Cabrio debuteert tijdens de autoshow van Detroit (10 t/m 23 januari 2011) en staat dan vanaf eind maart bij de dealers.
Categorie:
Tag(s):