maandag, 28. juni 2010 - 21:25

De TT zit er weer op

Assen

De TT week is over het algemeen zonder problemen verlopen. Voor veruit de meeste bezoekers was het weer een groot feest. Net als andere jaren is de TT week traditioneel voor de politie de drukste week van het jaar.

In totaal zijn er, naast de beschonken bestuurders bij de alcoholcontroles, in de hele week negenendertig mensen aangehouden. Voor verschillende feiten, zoals vernieling, mishandeling of belediging; dat waren de meest voorkomende vergrijpen.

In totaal zijn er bijna achtduizend blaastesten afgenomen. Achtenveertig bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Verder werden voor verschillende verkeersovertredingen proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdagmorgen zijn er drie diefstallen gemeld van motoren. Twee bij een hotel in Assen en de derde gedupeerde logeerde bij een hotel in Spier.

Zoals altijd geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom begint de politie al in september met de voorbereiding op de TT 2011. De ervaringen van deze editie worden verzameld en we gaan kijken wat er in 2011 nog beter kan. Want het gaat goed, daar zijn we tevreden over, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen en daar blijven we naar streven.
Provincie:
Tag(s):