dinsdag, 27. juli 2010 - 12:04 Update: 08-07-2014 0:30

De zesde generatie van de Volkswagen Jetta

Na een bijzonder debuut op Times Square in New York beleeft de nieuwe Volkswagen Jetta later deze maand zijn officiële marktintroductie in San Francisco. Met deze verhuizing van de Oost- naar de Westkust van de Verenigde Staten, toont Volkswagen waardering voor het feit dat de Jetta in dit werelddeel is uitgegroeid tot de meest succesvolle sedan van Europese makelij. Met een totaal verkoopaantal van ruim 9,6 miljoen exemplaren is de Volkswagen Jetta ook wereldwijd een regelrechte bestseller.

Met de zesde generatie van de Jetta heeft Volkswagen een sterke troef in handen om dat succes de komende jaren verder uit te bouwen. De nieuwe Volkswagen Jetta is groter, comfortabeler en dynamischer dan zijn voorganger. Ook de standaarduitrusting en algehele afwerking kregen een duidelijke kwaliteitsimpuls. Tegelijkertijd onderscheidt het nieuwe model zich door zijn even elegante als krachtige design, dat in het verlengde ligt van het veelgeprezen nieuwe design-DNA van Volkswagen. De voor Europa bestemde versie van de nieuwe Jetta heeft een totale lengte van 4,64 meter, wat deze nieuwkomer 9 centimeter langer maakt dan de vorige generatie. De extra lengte komt vrijwel volledig ten goede aan de inzittenden in het compleet nieuw ontworpen en hoogstaande interieur. Door de langere wielbasis hebben de achterpassagiers aan boord van de Jetta 6 centimeter meer beenruimte dan voorheen.

Drie uitvoeringen, zes motoren
De reputatie van de Volkswagen Jetta is gebouwd op de Duitse traditie van hoogstaande kwaliteit en efficiënte techniek. De nieuwste generatie is hierop geen uitzondering. De nieuwe Jetta is bij zijn Europese marktintroductie leverbaar in de uitvoeringen Easyline, Trendline, Comfortline en Highline. Ook het motorenpalet weerspiegelt het vooruitstrevende technische karakter van deze vijfzitter. In totaal zijn er zes motoren leverbaar, in vermogen uiteenlopend van 77 kW/105 pk tot 147 kW/200 pk. De reeks van vier benzinemotoren begint met de 1.2 TSI met een vermogen van 77 kW/105 pk. Daarnaast zijn twee varianten van de 1.4 TSI benzinemotor leverbaar: een versie met 90 kW/122 pk en een met 118 kW/160 pk. De top wordt gevormd door de 2.0 TSI benzinemotor met een vermogen van 147 kW/200 pk. Dieselrijders kunnen kiezen uit een 1.6 TDI met 77 kW/105 pk en een 2.0 TDI die een vermogen van 103 kW/140 pk levert. Vier van de zes motorvarianten vallen binnen de 20% bijtelling regeling.

Zuiniger en veiliger dan ooit
De motoren van de nieuwe Volkswagen blinken uit in efficiency en leveren tegelijkertijd aansprekende prestaties. De Volkswagen Jetta 1.2 TSI en 1.6 TDI spannen in dit opzicht de kroon. Deze versies zijn uitgerust met BlueMotion Technology, waaronder een start-stopsysteem en een regeneratief remsysteem. Daardoor bedraagt het gecombineerde brandstofverbruik van de Jetta 1.6 TDI BlueMotionTechnologies slechts 4,1 l/100 km, een uitzonderlijk lage waarde voor een auto in deze klasse.

Uitzonderlijk zijn ook de veiligheidsvoorzieningen aan boord van de nieuwe Jetta. Een hill hold control en ESP zijn bijvoorbeeld standaard aanwezig. En de ontwerpers hebben ook nadrukkelijk aandacht besteed aan de voetgangersveiligheid van de Jetta. Met zijn kwalitatief hoogstaande afwerking, rijke uitrusting en innovatieve techniek beantwoordt de nieuwe Volkswagen Jetta aan de strenge eisen van de toekomstgerichte automobilist. Begin 2011 maakt de nieuwe Jetta zijn opwachting in de Nederlandse Volkswagen-showrooms. De uitrustingspecificaties en de prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.
Categorie:
Tag(s):