vrijdag, 29. oktober 2010 - 22:39

Deense onderwijsdelegatie bezoekt Meppel

Meppel

Een onderwijsdelegatie uit het Deense Lunby (gemeente Vordingborg, Seeland) bezoekt komende maandag en dinsdag Meppel. Ze komen om inzicht te krijgen in het Nederlandse onderwijssysteem. Dit om een boek te schrijven over onderwijssystemen.

Helle Justesen, directrice van de basisschool in Lunby, Thomas Westergaard, beleidsambtenaar van de gemeente Vordingborg en Michael Juliussen, medewerker van de naschoolse opvang in Vordingberg krijgen in twee dagen tijd een uitgebreid programma aangeboden.

Op maandagochtend bezoeken ze beide bovenschoolse directeuren Susanne de Wit en Herman Langhorst. Hier krijgen ze een toelichting op de historie van de Brede school en op de functie van bovenschoolse directeur. Vervolgens gaan ze lunchen bij de Gemeente Meppel. Hier maken ze kennis met Alberto Boon, de projectontwikkelaar van project KoeBerg (BCO) en de ambtenaren die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Brede school KoeBerg. De maandag wordt afgesloten met een bezoek aan de school Stad en Esch.

Dinsdag staat in het teken van de schoolpraktijk. Ze gaan meelopen op een basisschool en peuterspeelzaal. Tussen de middag lunchen ze met de leerkrachten en ’s middags kijken ze verder op school en bij de kinderopvang. Het bezoek wordt afgesloten met een etentje met de diverse spelers in het onderwijsveld.
Provincie:
Tag(s):