woensdag, 29. september 2010 - 8:12

Defecte verkeerssignalering regio Amsterdam

Amsterdam

Er zijn problemen met het verkeerssignaleringssysteem in de regio Noord-Holland. Rondom Amsterdam kan het systeem niet bediend worden, zodat de kruizen die zijn geplaatst voor werkzaamheden in de afgelopen nacht niet door de verkeerscentrale verwijderd kunnen worden. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag.

Mogelijk is bij werkzaamheden een kabel geraakt die de communicatie verzorgd. Monteurs zijn nu bezig de kruizen van de verkeerssignalering te krijgen door op de apparatuur langs de wegkant in te grijpen. Het gaat om de A5 vanuit Hoofddorp richting Haarlem tussen het knooppunt de Hoek en het knooppunt Raasdorp , de A9 (ter hoogte van Badhoevedorp) en de A10 buitenring ter hoogte van het knooppunt de Nieuwe Meer.

Wanneer de communicatie van het systeem is verstoord blijven logischerwijze de dan aangebrachte verkeersmaatregelen in stand, maar kunnen geen maatregelen worden verwijderd of, zoals bij ongevallen, nieuwe verkeersmaatregelen worden geplaatst. Het systeem draait dan 'lokaal' waardoor filebeveiliging nog wel werkt.

De levering van verkeersgegevens, bij voorbeeld voor de verkeersinformatie, is dan ook niet mogelijk.
Provincie:
Tag(s):