dinsdag, 25. mei 2010 - 14:31 Update: 08-07-2014 1:04

Delftse studenten organiseren ‘Op volle kracht, vlieg ‘m in de gracht!’

Delft

‘Op volle kracht, vlieg ‘m in de gracht!’ is de Delftse versie van ‘Ter land, ter zee en in de lucht’.

Op 30 mei 2010 staat er op de Hooikade in Delft een schans van 8 meter hoog, waar de 20 deelnemende teams met hun zelfgebouwde vliegtuigen vanaf gaan, met het doel zo ver mogelijk te vliegen. De hoofdprijs bestaat uit acht vliegtickets naar een Europese stad naar keuze met KLM.

Op de dag van het evenement draait het natuurlijk voornamelijk om de wedstrijd, maar ook om de gezelligheid op de kade. Niet alleen de langst gevlogen afstand, ook de spectaculairste crash wordt beloond.

Vliegtuigbouwkundige Studie Vereniging

‘Op volle kracht, vlieg ‘m in de gracht’ wordt georganiseerd door zeven Delftse studenten, ter ere van het 13e lustrum van de Vliegtuigbouwkundige Studie Vereniging ‘Leonardo da Vinci’. Vijf jaar geleden is er een soortgelijk evenement georganiseerd voor het 12e lustrum van de studievereniging.

De Schie

Dit spektakel voor het hele gezin zal 30 mei om 12.00 uur van start gaan aan het water van de Schie, aan de Zuid-Kolk. Het evenement duurt tot circa 18.00 uur, waarna de prijsuitreiking volgt. Het evenement is vrij toegankelijk.
Categorie:
Tag(s):