woensdag, 18. augustus 2010 - 17:59

Derde aanhouding voor misbruik tienermeisjes Rotterdam

Rotterdam

Een 28-jarige man uit Hoogvliet is woensdagochtend gearresteerd op verdenking van het ernstige zedenmisdrijf tegen een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. ‘De 28-jarige verdachte is de derde arrestant in deze zedenzaak en wij houden rekening met nog meer arrestaties’, meldt de politie woensdagmiddag.

Eerder werden een 24-jarige man uit Hoogvliet en een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Het drietal wordt verdacht van seksueel misbruik van het 15-jarige meisje in een woning aan de 1e IJzerstraat. Dit vond in de nacht van 19 op 20 juni plaats. Hun betrokkenheid in het ernstige misbruik van een 12-jarige meisje uit Nijmegen in de week van 16-23 juli wordt nader onderzocht.

De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft woensdag de voorlopige hechtenis van de 25-jarige Rotterdammer die op maandag 2 augustus werd aangehouden, met 90 dagen verlengd. De twee andere verdachten zullen later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een team van 19 rechercheurs zet het onderzoek naar verdachten van het misbruik van de minderjarige meisjes onverminderd voort. De politie verwacht nog meer verdachten aan te houden.
Provincie:
Tag(s):