vrijdag, 16. april 2010 - 18:45

Dertien verdachten aangehouden na overvallen en gijzeling

Eindhoven

De politie heeft de onderzoeken naar een overval op een woning aan de Strobloemstraat in Eindhoven, een poging tot een overval op een woning in Stiphout en een gijzeling in Eindhoven afgesloten. De zaken bleken met elkaar in verband te staan.

In totaal werden dertien verdachten aangehouden.

Zaterdagavond 20 maart probeerden enkele mannen een gewapende overval te plegen op de woning in Stiphout. Omdat de bewoner hen niet binnenliet, zijn ze weer weggegaan. Op zondag 21 maart zijn ze naar de woning aan de Strobloemstraat in Eindhoven gegaan. Rond 1.00 uur drongen twee mannen de woning binnen. Ze bedreigden de 43-jarige bewoner met vuurwapens en mishandelden hem. De verdachten maakten niets buit.

Diezelfde zondagmiddag meldde een 18-jarige man uit Eindhoven zich bij de politie. Hij bleek een huisgenoot van de bewoners van de woning aan de Strobloemstraat te zijn. De man vertelde dat hij zondagochtend vroeg door vier mannen was gedwongen in een auto te stappen, waarna hij door hen was meegenomen. In een woning in Eindhoven zou hij zijn mishandeld. De politie heeft de zaak onderzocht en diezelfde middag zes verdachten aangehouden. Het ging om vier mannen uit Eindhoven (19, 21 (2x) en 22 jaar), een 19-jarige man uit Geldrop en een 18-jarige man uit Breda.

Van de dertien aangehouden verdachten zijn er vier al eerder in bewaring gesteld. Omdat duidelijk was geworden dat de verdachten de beschikking hadden over vuurwapens, waaronder het machinegeweer, hebben politie en justitie de afgelopen weken veel tijd en energie in de onderzoeken gestoken. Daaruit is ook gebleken dat de betrokken woningen in Stiphout en Eindhoven waarschijnlijk niet zomaar doelwit zijn geweest.Verder is gebleken dat de 18-jarige man uit Eindhoven de gijzeling gedeeltelijk heeft verzonnen, mogelijk om zijn betrokkenheid bij de overvallen te verdoezelen.
Provincie:
Tag(s):