zondag, 5. december 2010 - 16:49

Dierenambulance haalt zwaan van luifel

Veendam

De dierenambulance uit Winschoten heeft zaterdagmiddag een 2 jaar oude zwaan van de luifel van Expert Veendam gehaald. Ook werd de brandweer daarbij om hulp gevraagd, maar dat bleek niet nodig.

De zwaan is overgebracht stichting Vogelasiel en Egelopvang in Bellingwolde. Volgens een woordvoerder van het vogelasiel is de kans zeer klein dat de zwaan dit hachelijke avontuur overleeft, het dier is erg verzwakt en er zit bloed op zijn snavel.

Enkele maanden geleden moest de brandweer ook een eenjarige zwaan redden die erg verzwakt was. Ook deze zwaan is naar Stichting Vogelasiel en Egelopvang in Bellingwolde gebracht en heeft de naam Herman gekregen, vernoemd naar de brandweerman die de zwaan redde. Deze zwaan was mishandeld door kinderen. Nadat Herman weer was aangesterkt is hij teruggebracht naar zijn familie in Veendam. Al snel bleek dat kinderen de zwaan weer werd mishandeld. Daarom is besloten om zwaan Herman definitief bij zijn ouders weg te halen en hem onder te brengen op een boerderij.
Provincie:
Tag(s):