maandag, 11. oktober 2010 - 22:07

Dierenpark Emmen in zwaar weer

Emmen

Dierenpark Emmen staat er slecht voor en stevent af op een faillissement wanneer men niet ingrijpt. Dat blijkt uit een maandagavond gepubliceerd onderzoeksrapport van onderzoeksbureau UNO in opdracht van de gemeente Emmen.

Aanleiding voor het onderzoek was de steunvraag van de directie van het dierenpark op 18 mei. Het college, bij monde van wethouder Kuper, gaf toen aan dat het college in principe positief tegenover dit verzoek staat, omdat het college zich Emmen zonder een dierenpark niet kan voorstellen.

De gemeente is echter wel van mening dat zij het niet alleen kan doen. UNO constateert dat er stevige ingrepen nodig zijn om van het dierenpark een toekomstbestendig en marktconform bedrijf te maken, zodat het dierenpark in de toekomst kan floreren als een gezonde onderneming.

Zo blijken onder meer de personeelskosten van het park veel hoger dan van vergelijkbare recreatiebedrijven. Zonder stevig ingrijpen kan het park in de visie van UNO niet overleven. UNO schetst drie scenario’s en de gevolgen hiervan op de lange termijn. De door UNO geschetste scenario’s zijn: ingaan op de steunvraag zonder verdere maatregelen; ingaan op de steunvraag onder strikte voorwaarden (o.a. sanering personeelskosten e.d.); niet ingaan op de steunvraag.

Op donderdag 14 oktober zal het college met de raad discussiëren over de diverse opties. Mede op basis van deze discussie zal het college een voorstel voorbereiden. Dit voorstel zal naar verwachting 21 oktober 2010 in de raad besproken worden.
Provincie:
Tag(s):