vrijdag, 8. januari 2010 - 19:06

Digitaal lezen: dé hit van 2009 bij boekenliefhebbers

Amsterdam

Digitaal lezen blijkt veel populairder dan bij de introductie in augustus 2009 werd verwacht. EEn grote online boekhandel zag de verkopen van e-readers en digitale boeken (e-books) pieken in de laatste maanden van het jaar. De online winkel presenteert volgende week zijn jaarcijfers maar weet nu al te melden dat er circa 63.000 digitale boeken zijn verkocht tegenover 14.000 e-readers.

Daarmee liggen de aantallen vijf keer hoger dan de eerdere verwachtingen. Ook de gratis boeken die bol.com aanbiedt, zijn met vele tienduizenden downloads populair.

Gemiddeld kochten klanten in de eerste twee maanden na aanschaf van een e-reader 4,5 digitale boeken. Vier van de vijf verkochte digitale boeken waren Nederlandstalig. De meest populaire titels waren 'Mannen die vrouwen haten' van Stieg Larsson en 'Het lot van de familie Meijer' van Charles Lewinsky, 'Het diner' van Herman Koch en 'Taal is zeg maar echt mijn ding' van Paulien Cornelisse. Naast bestsellers verkopen met name boeken die niet meer in print verkrijgbaar zijn, erg goed, met 'De dood voor ogen' van Peter James en 'Zachte heelmeesters' van Nicolet Steemers als meest gedownloade boeken.
Categorie:
Tag(s):