woensdag, 26. mei 2010 - 21:58

Digitaal subsidie aanvragen in Drenthe

Assen

Gedeputeerde Henk Baas heeft het digitaal subsidieloket van de provincie Drenthe in gebruik genomen.

Vanaf heden kunnen organisaties en particulieren 24 uur per dag een subsidieaanvraag doen. Voorlopig kan dat alleen nog voor de Museale en Culturele Agenda van de provincie, maar later dit jaar zijn alle provinciale subsidies via het digitale loket aan te vragen.

'Met het digitaal subsidieloket sluiten we aan bij de wensen van de samenleving', zegt gedeputeerde Henk Baas. 'Plaats en tijdstip zijn niet meer van belang om zaken te doen met de provincie. Via het internet is alle informatie over subsidieregelingen overal 24 uur per dag beschikbaar. Kantooruren doen er niet meer toe. Zaken doen met de provincie doet u nu op het tijdstip dat ú wenst. Het loket is altijd open'.

Naast de mogelijkheid van een digitale aanvraag kunnen inwoners en bedrijven ook nog steeds schriftelijk hun aanvraag indienen. Maar volgens Baas is digitaal aanvragen gemakkelijker en eenvoudiger doordat aanvragers stap voor stap door hun aanvraag worden geleid
Belangrijke voorwaarde voor het digitale subsidieloket is dat je er veilig zaken mee kunt doen erkent Baas. Het gebruik van Digid geeft die zekerheid voor aanvragers en de provincie. Nu de provincie in staat is gebruik te maken van Digid kunnen ook andere e-diensten ontwikkeld worden. Later dit jaar zullen alle provinciale subsidies aan te vragen zijn via het subsidieloket.
Provincie:
Tag(s):