dinsdag, 19. oktober 2010 - 13:50

Directeur Stadsschouwburg Nijmegen aangehouden na aannemen giften

Arnhem

Dinsdagmorgen is een 63-jarige man uit Ravenstein aangehouden. Hij wordt ervan verdacht als directeur van de N.V. Mensec giften te hebben aangenomen in verband met het afsluiten van contracten.

De N.V. Mensec is beheerder van de Stadsschouwburg en het concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, waarvan de gemeente Nijmegen de enig aandeelhouder is.

Onderzoek
In januari 2010 is aangifte gedaan door de gemeente. Na het bestuderen van deze aangifte is in maart 2010 een Rijksrechercheonderzoek ingesteld. Tijdens het onderzoek zijn in juni doorzoekingen gedaan in de woning van verdachte en in een (catering)bedrijf.

Uit het onderzoek komt de verdenking naar voren dat de verdachte in de periode van januari 2007 tot mei 2009 in Nijmegen in zijn functie van directeur van N.V. Mensec giften heeft aangenomen van twee (catering/horeca)bedrijven in ruil voor het afsluiten en/of voortzetten van een contract met deze bedrijven.

In één geval zou het gaan om een totaalbedrag van ongeveer 50.000 euro en in het andere geval om een totaalbedrag van 6500 euro.
Ook de directeur van één van deze bedrijven, een 46-jarige man uit Leur is aangehouden op verdenking van het betalen van giften om de 63-jarige man te bewegen om een contract aan te gaan met zijn bedrijf.

Daarnaast wordt de toenmalige directeur van de N.V. Mensec verdacht van het vragen van een gift als voorwaarde voor het verlengen van een contract met een ander bedrijf. De verdachten zijn ten behoeve van het onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):