vrijdag, 8. januari 2010 - 10:50

Diverse aanrijdingen op Afsluitdijk

Breezanddijk

Donderdagmiddag zijn er een aantal aanrijdingen afgehandeld op de Afsluitdijk (A7). Er ontstond rond kwart over drie een aanrijding waarbij een inhalend voertuig op de linker rijbaan in de slip raakte en dwars op de weg kwam te staan.

Een achteropkomende auto met een aanhanger slipte ook, reed tegen de middenvangrail en kantelde. De lading houtblokken die op de aanhanger lagen belanden op het wegdek. Als gevolg van deze aanrijding ontstond een file. Terwijl het verkeer stil stond stapten diverse automobilisten uit om te kijken wat er aan de hand was. Een 22-jarige vrouw uit Bathmen deed dit ook. Een achterop komende 30-jarige automobilist uit Pernis zag het verkeer te laat stil staan, remde en gleed over de linker rijstrook door. Hier raakte hij de 22-jarige vrouw, die vervolgens enkele meter door de lucht werd geslingerd.

De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Daar bleek later op de avond dat ze erg veel geluk heeft gehad. Ze kon na behandeling van enkele schaafplekken, kneuzingen en blauwe plekken weer naar huis.
Provincie:
Tag(s):