maandag, 6. september 2010 - 16:38

DNA-match verdachte verkrachtingen Bollenstreek

Hillegom

In het onderzoek naar een verkrachting gepleegd op woensdag 1 september zijn DNA-sporen aangetroffen die overeenkomen met het DNA-profiel van de aangehouden 37-jarige verdachte. Dit heeft de politie maandag laten weten.

De 37-jarige man uit Voorschoten kon nog diezelfde woensdagavond worden aangehouden. Hij wordt dinsdag 7 september voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag. Op verzoek van de officier van justitie zal de rechter-commissaris een beslissing nemen over de verlenging van de voorlopige hechtenis van deze verdachte.

Deze man wordt ook verdacht van de verkrachtingen gepleegd in Noordwijk op zondag 25 juli en in Voorschoten op woensdag 11 augustus 2010. Verder is uit het onderzoek naar voren gekomen dat deze man ook verdacht wordt van een verkrachting in Voorhout op zaterdag 3 augustus 2002. Die zaterdag reed een 21-jarige vrouw op haar fiets over het fietspad van de ’s-Gravendamseweg van Noordwijkerhout richting Sassenheim.

Vlak voor de kruising bij ’t Soldaatje, werd zij van haar fiets getrokken, de bosjes in, waar zij werd verkracht. Ook hier was weer sprake van een doorgaande weg en goed verlicht.
Provincie:
Tag(s):