vrijdag, 13. augustus 2010 - 20:38

Documentaire Dutroux: beruchte kindermoordenaar spreekt

Amsterdam

Aankomende donderdag zendt SBS 6 een bijzondere en unieke documentaire uit over de beruchtste kindermoordenaar van Europa: Marc Dutroux. Deze zomer is het precies 15 jaar geleden dat Dutroux de tieners An en Eefje ontvoerde, misbruikte en vermoordde. Uiteindelijk bleek hij zich aan nog vier meisjes vergrepen te hebben, waarvan slechts twee het overleefden.

Marc Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering en verkrachting van zes meisjes, waarvan hij er vier vermoordde. Heel België en vele mensen daarbuiten waren opgelucht dat een van de beruchtste misdadigers uit de geschiedenis voorgoed achter slot en grendel verdween. Maar hoe is dit alles zover gekomen? Waarom vergreep Dutroux zich aan jonge meisjes en wat maakte van hem het ‘Monster van België’? Documentairemaakster Jessica Villerius boog zich over deze vraagstukken en zocht daarvoor persoonlijk contact met Marc Dutroux.

Op 13 augustus 1996 wordt Marc Dutroux (53) gearresteerd op verdenking van ontvoering van zes meisjes: Julie, Mélissa, An, Eefje, Laetitia en Sabine. De laatste twee worden levend aangetroffen in de kelder van Dutroux, voor de andere vier kwam de hulp te laat. Dutroux zou daarbij gesteund zijn door zijn eigen vrouw, Michelle Martin, die hem onder meer hielp met het bouwen van de kelder. In 2004 wordt Dutroux veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, zijn vrouw Michelle krijgt een vonnis van dertig jaar te horen. Marc Dutroux heeft zelf vijf kinderen.
Categorie:
Tag(s):