woensdag, 27. oktober 2010 - 9:40

Dode en drie gewonden bij bedrijfsongeval

Groenlo

In een slachterij in Groenlo, is dinsdagavond 26 oktober, één medewerker omgekomen en zijn drie andere medewerkers gewond geraakt. De drie gewonde slachtoffers zijn direct met ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd.

Op de melding, die rond 20.50 uur binnen kwam, hebben de hulpdiensten, politie, brandweer en ambulancedienst meerdere eenheden ingezet. Ook een traumahelikopter kwam voor hulpverlening ter plaatse.

Eén medewerker bleek ter plaatse te zijn overleden. Drie andere medewerkers waren onwel geworden. Zij hadden ademhalingsmoeilijkheden en onderkoelingsverschijnselen. De vier slachtoffers waren vermoedelijk in het koelgedeelte van het bedrijfspand aan het werk toen zij onwel raakten. De oorzaak daarvan is nog niet bekend.

In het pand waren nog zo’n 15 andere medewerkers aan het werk. Het pand werd ontruimd. Deze medewerkers werden elders opgevangen.

Naar de oorzaak van het incident is door politie en brandweer direct een onderzoek gestart. De arbeidsinspectie is daarvoor ingeschakeld. Totdat de oorzaak is gevonden en het probleem is verholpen, kan en mag er in het pand niet worden gewerkt.
Provincie:
Tag(s):